in

Koop deze Arrows AX3 F1 en je kunt met z’n drieën het circuit op

In het voorprogramma van een Grand Prix rijden tegenwoordig oude Minardi tweezitters om VIP’s een F1-ervaring te geven die ze niet snel zullen vergeten. Die ervaring kun je zelf ook beleven met een aantal vrienden, op Racecarsdirect staan namelijk twee Arrows AX3’s te koop!

De auto’s werden gebouwd door Arrows Grand Prix International, een Brits team dat maar liefst 24 jaar actief was in de Formule 1. Teambaas Tom Walkinshaw liet in 2001 de driezitters bouwen omdat passagiers in deze auto’s beter zicht hadden dan in de Minardi tweezitters. Tijdens de presentatie van de Arrows AX3 zei Walkinshaw “The Arrows AX3 has been designed to give a truer experience than ever before of what an F1 driver sees and feels from the cockpit, a lot has been written about acceleration, g-forces and braking capabilities of these racing cars, but now we are furthering the opportunity to give people an appreciation of what it is really like”.

Volgens de advertentie zijn de auto’s in uitstekende conditie en trekken de 3,5-liter V10-motoren van Hart door tot 15.000 tpm. De driezitters worden geleverd met op maat gemaakte uitlaatdempers die het geluidsniveau verlagen tot 92 decibel. Daarnaast is er volledige startapparatuur voor beide auto’s aanwezig, inclusief bandenwarmers, gereedschap en een nieuwe reservemotor. De prijs voor al dit moois: £595,000.

Even wat geld bij elkaar leggen met zes vrienden en je bent de koning op iedere track day. Hieronder alvast een voorproefje van wat je te wachten staat en zoals je in tweede video kunt zien heeft Jos Verstappen er ook in gereden.

Video: 2001 Arrows AX3

Arrows-coureurs van 2001 in de AX3

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Bejaarde spookrijder A1

Beelden van bejaarde spookrijdster op de A1

Deze E92 M3 heeft een Corvette Z06 V8-motor

Deze E92 M3 heeft een Corvette Z06 V8-motor