in

De krankzinnige AC Schnitzer ACL2 is de snelste BMW op de ‘Ring

De snelste straatlegale Bimmer op de Nordschleife komt gek genoeg niet meer van de fabrikant zelf, het is de AC Schnitzer ACL2 die dat record nu bezit.

De tuner car van AC Schnitzer is in principe een M235i met de motor van de M4, die motor heeft ook nog een aangepaste ECU, koolstofvezel inlaat en een sportuitlaat waardoor het blok nu 570 pk levert. Doordat er ook behoorlijk wat gewicht is geloosd heeft de ACL2 een vergelijkbare pk-gewichtsverhouding als een Ferrari 458 Italia of een Porsche 911 GT3 RS.

Tot afgelopen weekend was de BMW M4 GTS de snelste productieauto van BMW op de Nordschleife, maar de ACL2 dook 2 seconden onder die tijd met een rondje van 7:25.80 minuten. Een zeer nette tijd van coureur Markus Oestreich.

Schnitzer gaat 30 exemplaren bouwen van de ACL2 ter ere van het 30-jarige bestaan van het bedrijf. De kans dat je er een in levende lijve ziet is dus vrij klein, maar gelukkig hebben we de video’s nog.

Video: AC Schnitzer ACL2 Nordschleife Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

The Grand Tour Season 2 Sneak Peek

The Grand Tour Season 2 Sneak Peek

Lamborghini Gallardo Spyder trekt bijpassende aanhanger

Lamborghini Gallardo Spyder trekt bijpassende aanhanger