in

Kris Meeke ging 14x over de kop nadat zijn rallyauto was herbouwd

Tijdens onze post over de Rally van Argentinië hebben we het niet vermeld, maar Citroen Racing en Kris Meeke hadden een zwaar weekend.

Tijdens een stage op vrijdag raakte Meeke een gat in de weg en legde de Citroen C3 WRC op zijn dak. Gelukkig kon de rallyauto weer op zijn wielen gezet worden waardoor de Noord-Ier rustig naar het paddock kon rijden.

Eenmaal aangekomen in het paddock gingen de monteurs aan de slag met de beschadigde C3 WRC en in slechts 3 uur tijd wisten ze de rallyauto weer gereed te maken voor deelname op zaterdag. Citroen Racing maakte onderstaande time lapse video van de reparatie waarin we ook een dankbare Kris Meeke zien.

Helaas was Meeke’s en navigator Nagle’s zaterdag maar van korte duur, in stage 14 ging het duo wederom over de kop en ditmaal rolde de C3 WRC maar liefst 14 keer! Ditmaal konden de monteurs niets repareren, de Citroën was compleet afgeschreven.

Het duo ging voor controle naar een nabij gelegen medisch centrum maar gelukkig bleken zowel Meeke als Nagle ongedeerd te zijn na deze enorme crash. Het is een talentvolle coureur die Kris Meeke, maar hij heeft wel iets met over de kop gaan. Zo legde hij al eens zijn Citroën in de allereerste bocht van een rally op zijn dak.

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche-Cayenne-Diesel-Airbus-A380

Porsche Cayenne S Diesel trekt het grootste passagiersvliegtuig ter wereld

McLaren 720S Review

McLaren 720S Review