in

WRC 2017 – Rally Argentina Highlights

De vijfde rally van 2017, gehouden in Argentinië, kende een bizarre ontknoping. De Brit Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) had aan het einde van de vrijdag een voorsprong van bijna een minuut op Mads Ostberg en iets meer dan een minuut op Thierry Neuville. Maar op zaterdag en zondag slonk de voorsprong van Evans met zienderogen.

Ostberg viel op zaterdag uit met een gebroken ophanging na een botsing tegen een rots waardoor de Belg Neuville oprukte naar de tweede plaats. De gehele dag reed de Hyundai-coureur in de aanval en schaafde steeds iets van de voorsprong van Evans af. Door winst in de laatste proef, waarin hij 18,9 seconden sneller was dan Elfyn Evans verkleinde Neuville het gat tot 11,5 seconden met nog 3 stages te gaan.

Ook in stages 16 en 17 was Neuville sneller dan Evans en met enkel nog de powerstage te rijden bedroeg de kloof tussen Evans en Neuville slechts 0,6 seconden. De 16.32 km lange klassementsrit zou de beslissing brengen en deed dat op dramatische wijze. Evans maakte een klein foutje en raakte met zijn Fiesta een brug, dit was genoeg voor Neuville om 1.3 seconden te winnen en Rally Argentina met 0,7 seconden voorsprong af te sluiten.

Neuville’s zege volgt op een derde plaats in Mexico en een overwinning in Corsica, terwijl hij ook had moeten winnen in Zweden en Monaco. De Belg lijkt een serieuze kandidaat voor de titel, mits hij nu niet te veel punten meer verspeeld want de achterstand op Ogier bedraagt nog altijd 18 punten.

Video: WRC 2017 – Rally Argentina Highlights

Stages 1-3

Stages 4-8

Stages 9-12

Stages 13-15

Stage 16

Power Stage 18

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Honda-Accord-over-de-kop

Coureur ongedeerd nadat Honda 6 keer over de kop is gevlogen

2017 Mercedes-AMG E63 S sprint naar topsnelheid van 302 kmh

2017 Mercedes-AMG E63 S sprint naar topsnelheid van 302 km/h