in

WRC 2017 – Rallye de France Highlights

Thierry Neuville is er eindelijk in geslaagd om een rally winnend af te sluiten, de Belg ging ook al aan de leiding in Monte-Carlo en Zweden maar crashte toen beide keren uit de rally.

In Tour de Corse ging de Hyundai-coureur voorzichtig van start en sloot de vrijdag af met een derde positie, 17  seconden achter Kris Meeke en Sebastien Ogier. Zaterdagochtend opende Neuville de aanval en passeerde Ogier in het klassement en schoof uiteindelijk door naar de leidende positie toen Meeke uitviel met motorproblemen. Toen Ogier te maken kreeg met hydraulische problemen en bijna 39 seconden achterstand op liep leek de strijd voor Neuville toen al gestreden.

Ditmaal hield de Belg wél het hoofd koel en maakte geen fouten meer, hij won de langste proef op zondag en nam in de afsluitende Power Stage geen risico’s meer. Na zijn derde plaats in Mexico hebben Neuville en Hyundai eindelijk een zege te pakken, en het mooie is dat er nu na vier rally’s vier verschillende winnaars zijn van vier verschillende merken!

Video: WRC 2017 – Rallye de France Highlights

Stages 1-2

Stages 3-4

Stages 5-6

Stages 7-8

Stage 9

Power Stage SS10

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Workshop 5001's 1973 Porsche 911

Workshop 5001’s herboren 1973 Porsche 911

mercedes 450sl stationwagen

Unieke 1979 Mercedes 450SL Stationwagen