in

WRC 2017 – Rallye Monte-Carlo Highlights

We hebben er lang naar uitgekeken, maar afgelopen weekend maakten de nieuwe rallyauto’s van Ford, Hyundai, Citroën en Toyota dan eindelijk hun debuut tijdens de traditionele kick-off in Monte-Carlo. De afgelopen maanden hebben we regelmatig video’s geplaatst van de testwerkzaamheden en nu konden we ze dan eindelijk zonder camouflage in actie zien.

Regerend wereldkampioen Sebastien Ogier maakte de overstap van Volkswagen naar Ford omdat de Duitse fabrikant zich eind vorig terugtrok uit het WRC. Op de spekgladde wegen rondom Monte-Carlo moest Ogier de stages aftrappen en dat was geen makkelijk opgave. De Fransman begon slecht aan de rally en stond zelfs even negende nadat hij vast kwam te staan in een greppel. Hij knokte zich echter knap terug naar de tweede plaats, ruim achter Thierry Neuville die de rally domineerde in zijn Hyundai.

Neuville leidde de dans vanaf het eerste moment en leek op weg naar de zege totdat tijdens de laatste proef op zaterdag de ophanging zwaar beschadigde. Hierdoor kwam de leiding in handen van Ogier gevolgd door teamgenoot Ott Tanak. Echter, op zondagochtend kreeg de Est motorische problemen waardoor Toyota-rijder Jari-Matti Latvala doorschoof naar de tweede positie.

De overstap van Volkswagen naar Ford lijkt nauwelijks invloed op Sebastien Ogier te hebben gehad. Net als de afgelopen drie jaar won hij de opening van het WRC en bezorgde hiermee de eerste overwinning van M-Sport Ford in vijf jaar! Highlights van de spectaculaire Rallye Monte-Carlo zie je natuurlijk hieronder.

Video: WRC 2017 – Rallye Monte-Carlo Highlights

Stages 3-5

Stages 6-8

Stages 9-10

Stages 11-13

Stages 14-15

Power Stage SS17

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-AMG C63 S Drift Fail

Mercedes-AMG C63 S Drift Fail

Race-of-Champions-2017-Highlights

Race of Champions 2017 Highlights