in

2017 Ford Fiesta WRC blaast door de Alpen

Het nieuws dat Volkswagen in 2017 niet actief zal zijn in het World Rally Championship sloeg in als een bom. De Duitsers werden de afgelopen vier jaar kampioen en men was al zeer ver in de ontwikkeling van de 2017 Polo R WRC. Die bolide zullen we dus helaas nooit in actie zien, eeuwig zonde want de nieuwe rallyauto’s zijn fantastisch zoals de Ford Fiesta WRC hieronder bewijst.

We zagen de 2017 Fiesta WRC één keer eerder in actie, tijdens een test in Spanje, en nu is te zien dat M-Sport de rallyauto heeft meegenomen naar Col d’Agnel op de grens tussen Italië en Frankrijk. Elfyn Evans zat achter het stuur van de 380 pk sterke Fiesta WRC en die komt me toch hard voorbij vliegen!

Het gerucht gaat overigens dat Sebastién Ogier wel voor Ford wil uitkomen in2017, de regerend kampioen heeft voor volgend jaar namelijk geen stoeltje meer. Vergeet niet om het volume op te zetten, want dit is een geluid je moet horen!

Foto credit: World Rally

Video: Ford Fiesta WRC blaast door de Alpen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

formule-1-interlagos-lap-record-van-rubens-barrichello-750x420

Formule 1 Interlagos Lap Record van Rubens Barrichello

ferrari-488-gtb-nordschleife-lap-750x420

Ferrari 488 GTB Nordschleife Lap