in

WRC 2017 – Rally Sweden Highlights

Toyota heeft voor het eerst sinds 1999 weer WRC-overwinning behaald. Jari-Matti Latvala won de Rally van Zweden afgelopen weekend en bezorgde daarmee Toyota al in de tweede wedstrijd sinds hun comeback een zege.

Net als in Monte-Carlo had de Belg Thierry Neuville lange tijd de leiding in handen, maar wederom moest de Hyundai-coureur opgeven na een crash die hij zelf veroorzaakt had. Door het wegvallen van Neuville werd de strijd om de winst ineens bijzonder spannend. Latvala had een marge van 3,8 seconden op Ott Tanak terwijl regerend wereldkampioen Sebastien Ogier op 16,6 seconden achterstand volgde. De Fransman had dus nog een kleine kans op wederom een zege met Ford maar dit vergooide hij direct op zondagochtend door in de eerste bocht te spinnen.

Tanak was in de resterende stages niet bij machte om het tempo van Latvala te volgen en dus won de Fin deze prachtige rally. Tanak scoorde zijn tweede opeenvolgende podium met de tweede plaats, voor Monte Carlo-winnaar Ogier.

Video: WRC 2017 – Rally Sweden Highlights

Stages 5-8

Stages 9-11

Stages 13-15

Stages 16-17

Stage 18

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Een goede rij-instructeur kan van levensbelang zijn

Een goede rij-instructeur kan van levensbelang zijn

Mercedes F1 oefent pitstops met 2017 banden

Mercedes F1 oefent pitstops met 2017 banden