in

Kruip achter het stuur van een Carrera GT

De Porsche Carrera GT is een van de meest indrukwekkende hypercars ooit gebouwd. Het was een van de laatste old school hypercars, een auto waar je oprecht bang voor moet zijn omdat hij beperkte elektronische hulpmiddelen heeft en ieder onoplettend moment genadeloos wordt afgestraft. Tijdens de ontwikkeling van de Carrera GT liet testrijder en levende legende Walter Röhrl zich ontvallen; “this is the first car in my life that I drive and I feel scared“.

Het pronkstuk van de Porsche Carrera GT is een race-afgeleide atmosferische 5,7-liter V10-motor, oorspronkelijk ontwikkeld voor Porsche’s Le Mans Prototype maar toen dat project niet door ging besloot Porsche de motor in een nieuw te ontwikkelen hypercar te stoppen. Het blok levert 612 pk en 590 Nm koppel en is verbonden aan een handgeschakelde zesbak.

Sinds de lancering van de Carrera GT wordt hij beschouwd als een van de best klinkende auto’s ooit gemaakt. In deze POV-video zien we hoe het is om achter het stuur te kruipen van deze indrukwekkende Porsche en zoals je je kunt voorstellen klinkt dat absoluut geweldig!

Video: achter het stuur van een Carrera GT

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

bmw-m2-promovideo

De BMW M2 is officieel en krijgt 370 pk!

Top Gear Specials

Dit zijn alle Top Gear Specials