in

LaFerrari FXX K officieel onthuld

Ferrari heeft vandaag de LaFerrari FXX K officieel onthuld, althans wat specificaties en gefotoshopte persplaten het web op geslingerd.

De FXX K, waarbij K staat voor KERS, wordt de allersnelste en sterkste Ferrari ooit gemaakt! De circuitauto krijgt 1.050 pk op achterwielen, 860 pk komt van de 6.3-liter V12 en de overige 190 pk wordt geleverd door de elektromotor. Het maximumkoppel bedraagt meer dan 900 Nm! Op het stuur kun je kiezen uit 4 Manettino standen voor het KERS-systeem: Qualify, Long Runs, Fast Charge en Manual Boost.

Net als bij de andere XX-modellen is de aerodynamica extreem gewijzigd voor maximale grip. De voorkant ligt 30 mm lager terwijl de achterkant juist 60 mm hoger is dan het straatmodel. Het hele aerodynamische pakket, wat nogal omvangrijk is zoals je op de foto’s kunt zien, levert 50% meer downforce op. Aangezien het een circuitauto betreft staat de LaFerrari FXX K op slicks van Pirelli.

Hoeveel exemplaren er gemaakt gaan worden is nog niet bekend, evenals de prijs. Wat wel vast staat is de het Ferrari Corse Clienti programma de auto’s in beheer houdt, oftewel je betaalt miljoenen om erin te rijden maar je kunt de auto niet mee naar huis nemen. Volgende week zien we wellicht bewegende beelden als de auto in actie is te zien tijdens Ferrari Finali Mondiali in Abu Dhabi.

Video: LaFerrari FXX K

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 250 GTO terug op het circuit na langdurige restauratie

Ferrari 250 GTO terug op het circuit na langdurige restauratie

Kremer Porsche 935's

Kremer Porsche 935’s