in

LaFerrari FXX K op Fiorano [Pure Sound]

De eerste Ferrari Corse Clienti dagen moeten nog plaatsvinden en dus hebben we de LaFerrari FXX K nog maar weinig in actie gezien, een aantal exemplaren maken echter hun rondjes op Fiorano en dit is er een van.

We vermoeden dat dit een van de eerste sessies is geweest waar eigenaren kennis konden maken met hun nieuwe hypercar raceauto. Zoals je in onderstaande video kunt zien wordt de FXX K enorm hard op zijn staart getrapt waarbij de actieve aerodynamica zijn best doet om de auto in lijn te houden en de remmen rood opgloeien bij het aanremmen van de eerste bocht. De LaFerrari FXX K is echt in alle opzichten de meest gave auto van dit moment!

Nog even als geheugensteuntje, de 6.3-liter V12-motor levert 860 pk en daar komt nog eens 190 pk van de elektromotor, in totaal 1.050 pk en 900 Nm koppel op de achterwielen! Gekoppeld aan deze krachtige aandrijflijn is een zeven-speed paddle-shift transmissie met dubbele koppeling die uiteraard al het vermogen naar de achterwielen stuurt. Sprinttijden heeft Ferrari nooit vrijgegeven maar 0-100 km/h zal dicht bij de twee seconden liggen met een topsnelheid van rond de 350 km/h.

Alles bij elkaar is de LaFerrari FXX K 194 mm langer en 59 mm breder dan de standaard auto, maar handhaaft dezelfde hoogte van de straatauto. Hier kun je ook nog Sebastian Vettels reactie zien op de FXX K.

Video: LaFerrari FXX K aan het werk op Fiorano

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ripsaw EV2 Tank drift over bevroren meer

Ripsaw EV2 Tank drift over bevroren meer

Ryan Tuerck's nieuwe 2JZ Scion FR-S

Ryan Tuerck’s nieuwe 2JZ Scion FR-S