in

Vettel aan het werk in de LaFerrari FXX K

Eén ding is zeker: net als ieder ander persoon heeft ook Sebastian Vettel serieus veel plezier achter het stuur van een LaFerrari FXX K op Fiorano. De blik op zijn gezicht en zijn uitspraak “Mamma mia! It goes like a rocket!” zegt genoeg!

De viervoudig wereldkampioen staat sinds dit jaar onder contract bij Ferrari en een van de voordelen daarvan is dat je in dit soort geweldige machines kunt plaatsnemen, maar uiteraard telt voor Vettel alleen de Formule 1 wereldtitel. Verrassend genoeg heeft de LaFerrari FXX K meer vermogen dan zijn SF15-T, de 6.3-liter V12-motor levert 860 pk en daar komt nog eens 190 pk van de elektromotor, in totaal 1.050 pk en 900 Nm koppel op de achterwielen!

Van deze extreme circuitauto worden slechts 32 exemplaren gemaakt en Ferrari claimt dat een rondje Fiorano in 1:14 minuten gaat, een volle vijf seconden sneller dan de LaFerrari. Geen machine die iedereen aan kan, maar in handen van de snelle Duister een geweldig wapen.

Video: Vettel aan het werk in de LaFerrari FXX K

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ook een Audi R8 heeft winterbanden nodig

Ook een Audi R8 heeft winterbanden nodig

Hillclimb - BMW 635 CSI Group 2

Hillclimb – BMW 635 CSI Group 2