in

Ferrari SF15-T launch

Dit is de Ferrari SF15-T, de auto waarmee Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen komend jaar gaan racen in het wereldkampioenschap Formule 1.

Net als de auto van McLaren heeft de SF15-T een langere neus en smallere sidepods gekregen. Volgens Ferrari zijn daarnaast ook de achtervleugel en enginecover licht aangepast. Ferrari heeft een roerig jaar achter de rug, veel personeel werd ontslagen en Maurizio Arrivabene is de derde teambaas in één jaar tijd. Het team uit Maranello wacht al sinds 2007 op een wereldtitel en de laatste paar jaar maakte het team draken van auto’s.

Arrivabene is dan ook realistisch, twee overwinningen dit jaar zou mooi zijn, een kampioenschap is volgens de nieuwe teambaas niet realistisch. Niet echt geruststellende woorden voor Vettel die overkwam van het winnende Red Bull Racing, maar de Duister zocht een nieuwe uitdaging en die heeft hij gekregen ook.

Kimi Raikkonen hoopt dat de Ferrari SF15-T beter bij hem past dan het vorige model, toen werd hij een jaar lang om de oren gereden door Alonso en leek hij niets meer op de snelle coureur die won met Lotus. Als testrijder is Esteban Gutierrez aangetrokken en Jean-Eric Vergne als simulatorrijder.

Video: Ferrari SF15-T launch

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toyota keert in 2017 terug naar WRC met de Yaris

Toyota keert in 2017 terug naar WRC met de Yaris

Onboard bij The Stig in de Lamborghini Huracán

Onboard bij The Stig in de Lamborghini Huracán