in

McLaren Honda MP4-30 Launch

Zojuist is de McLaren Honda MP4-30 onthuld voor het wereldkampioenschap Formule 1 van 2015. Na een samenwerking van 20 jaar met Mercedes-Benz stapt McLaren dit jaar over naar motorfabrikant Honda. Beide partijen hopen uiteraard op een samenwerking die net zo succesvol is als in de periode 1988-1992, toen men vier keer op rij kampioen werd bij de constructeurs en de coureurs. De V6 turbomotor van Honda werd eind 2014 al getest tijdens de Young Drivers Test in Abu Dhabi, er waren echter diverse kinderziektes  en het totaal aantal ronden bleef steken op zes en er werd geen tijd neergezet.

McLaren heeft nog altijd geen nieuwe hoofdsponsor gevonden en daardoor is het nog niet duidelijk of dit het definitieve kleurschema van de McLaren Honda MP4-30 is. Wat verder opvalt aan de nieuwe bolide van McLaren is de neus, die anders is dan waar Lotus en Williams voor gekozen hebben.

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso en enkelvoudig kampioen Jenson Button moeten met de MP4-30 het Britse team terug naar de top brengen. De terugkeer van Alonso naar McLaren was een opvallende keuze, maar de Spanjaard had het gevoel dat McLaren een onafgesloten hoofdstuk was na zijn vertrek bij het team eind 2007. Na vijf mooie maar teleurstellende jaren bij Ferrari, hoopt Alonso met McLaren Honda zijn derde wereldtitel binnen te slepen, net als zijn idool Senna. Kevin Magnussen heeft een stapje terug moeten doen van racecoureur naar testrijder. Hieronder vind je een video van de onthulling van de MP4-30.

Video: McLaren Honda MP4-30 Launch

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dodge Charger Hellcat naar topsnelheid van 329 km/h

Dodge Charger Hellcat naar topsnelheid van 329 km/h

Chris Harris op zoek naar de beste auto van 2014

Chris Harris op zoek naar de beste auto van 2014