in

Zo klinkt de Honda F1 V6 Turbomotor

Volgend jaar keert Honda terug in de Formule 1, niet als constructeur maar als motorleverancier van McLaren. De Japanse fabrikant kende een succesvolle samenwerking met McLaren van 1988 tot 1992, het eerste jaar van de samenwerking werd er gereden met een V6 turbomotor, de opvolgende jaren werd er gereden met een 3,5 liter V10 (1989, 1990) en 3,5 liter V12 (1991, 1992).

Samen behaalde ze vier constructeurstitels en vier rijderstitels, pas in 1992 wist Renault de hegemonie van Honda te doorbreken. In 2015 hoopt men wederom een succesvolle samenwerking te starten, waarbij Honda natuurlijk het voordeel heeft dat ze wat hebben kunnen afkijken bij Mercedes-Benz.

Afgelopen weekend werd in Suzuka de nieuwe krachtbron gepresenteerd. Op vrijdag toonde het Japanse merk de eerste foto van haar nieuwe Formule 1 V6 Turbomotor en na afloop van de Grand Prix kwam er een video met de eerste bewegende beelden en geluid van de Honda krachtbron. De Honda motor lijkt iets anders te klinken dan de andere motor, het is echter lastig te horen door die irritante muziek.

Video: Zo klinkt de Honda F1 V6 Turbomotor

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Onvoorstelbaar dat niemand gewond raakte bij deze rally crash

Onvoorstelbaar dat niemand gewond raakte bij deze rally crash

De RaptorTRAX is het ideale vervoermiddel voor wintersporters

De RaptorTRAX is het ideale vervoermiddel voor wintersporters