in

Ferrari F14 T Launch

Ferrari heeft vanmiddag het doek van de nieuwe Ferrari F14 T afgetrokken, waarmee Fernando Alonso en Kimi Raikkonen komend seizoen gaan racen. Ferrari is het derde team dat haar bolide voor komend seizoen presenteert en komt met een geheel unieke neus.

Waar McLaren heeft gekozen voor een smal uitsteeksel en de Lotus is voorzien van een gespleten neus heeft Ferrari gekozen voor een zeer brede neus die op de voorvleugel eindigt en niet ervoor,  zoals bij de andere auto’s het geval is.Ook zit er een welving in het verloop van de neus, die opeens in de vorm van een glijbaan afdaalt naar de neuspunt.

Een ander opvallend punt is de plaatsing van de uitlaat, zoals de reglementen voorschrijven in 2014 moet deze in het midden uitkomen. Ferrari heeft ervoor gekozen om deze vrij hoog te plaatsen, iets wat we bij de andere twee teams niet zagen. Op de Ferrari F14 T is verder nadrukkelijke sponsoring te zien van vervoerder UPS.

Video – Ferrari F14 T Launch

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

C63 AMG BS vermaakt zich in parkeergarage

C63 Black Series vermaakt zich in parkeergarage

Gewoon een 360 graden spin op de snelweg

Gewoon een 360 graden spin op de snelweg