in

LaFerrari Promotievideo

Dit is hem dan, de nieuwe hypercar uit Maranello: de LaFerrari. Geen F70 of F150 maar LaFerrari, zonder Ferrari ervoor dus. Een verschrikkelijk naam voor zo’n prachtig stukje techniek wat ons betreft. Vandaag werd op de Geneva International Motor Show het doek van de LaFerrari getrokken en werden de cijfers voor het eerst officieel bekend gemaakt.

De aandrijving wordt verzorgt door een 6.3-liter V12 en een HY-Kers systeem. De V12 levert 800 pk bij 9000 tpm, het KERS systeem zorgt nog eens voor 163 pk waardoor het totaal op 963 pk komt. Schakelen gaat via een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling. Ferrari geeft nog geen gedetailleerde sprinttijden op voor de LaFerrari, we kunnen alleen zeggen dat 100 kilometer per uur bereikt wordt in minder dan 3 seconden, 200 km/h in minder dan 7 seconden en 300 km/h in minder dan 15 seconden.

De carbon-keramische remmen moeten de auto afremmen, de energie die daarbij vrijkomt wordt opgeslagen in de 60 kg wegende lithium-ion accu’s. De gewichtsverdeling is overigens 41-59, volgens Ferrari de perfecte verdeling. Een van de andere hoogstandjes die we in de video terug zien is de actieve aerodynamica, de diffusors, bodemplaat en achterspoiler zetten zichzelf in de juiste stand voor optimale wegligging.

Op thuisbaan Fiorano klokten de mannen uit Maranello met de LaFerrari al een tijd van onder de 1 minuut 20, waarmee-ie vijf seconden sneller is dan een Enzo en drie seconden sneller dan een F12 Berlinetta. Er worden slechts 499 LaFerrari’s gemaakt. In de video hieronder kun je de LaFerrari voor het eerst in actie zien.

Video: LaFerrari Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Hillclimb - Lancia Delta S4 Group B

Hillclimb – Lancia Delta S4 Group B

De nieuwe 991 Porsche 911 GT3

De nieuwe 991 Porsche 911 GT3