in

Lamborghini Aventador SVJ naar 344 km/h op Autobahn

De Lamborghini Aventador SVJ voelt zich prima thuis op een bochtig circuit, getuige de 6.44 min rondetijd op de Nordschleife, en met 770 pk is hij ook niet bepaald langzaam in een rechte lijn. Op een vrij rustige snelweg in Duitsland probeerde AutoTopNL de topsnelheid van de Aventador SVJ aan te tikken, die volgens de fabrikant op 350 km/h ligt.

Tijdens de launch trekt de hypercar in 2.8 seconden naar 100 kilometer per uur en haalt het maximale uit de atmosferische 6,5-liter V12. De Aventador SVJ accelereert uiteindelijk in 21 seconden naar 300 km/h, waarna de versnelling flink afneemt. Van 300 naar 344 km/h duurt namelijk eveneens zo’n 20 seconden.

Dat deze Lamborghini geen gebruik maakt van een Dual Clutch Transmission is vrij duidelijk te zien aan de schokken bij het schakelen. De bestuurder zou er bijna een whiplash van krijgen.

Video: Lamborghini Aventador SVJ naar 344 km/h op Autobahn

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lotus Exige met 6.2-liter V8 van AMG

Lotus Exige met 6.2-liter V8 van AMG

Vettel en Stroll doen stunts met een Aston Martin DB5

Vettel en Stroll doen stunts met een Aston Martin DB5