in

Lamborghini Centenario maakt officieel debuut in promovideo

Een kleine anderhalve maand geleden werd de Centenario nog gespot tijdens het verlaten van de Lamborghini-fabriek. Nu, vijf maanden nadat hij voor het eerst getoond werd in Genève, debuteert de Lamborghini Centenario officieel in een promovideo van de Italiaanse supercar fabrikant. We zien hoe hij wordt losgelaten op de Nardò Ring samen met een aantal andere Lamborghini’s.

Deze exclusieve machine wordt gebouwd ter ere van Ferruccio Lamborghini’s 100e geboortedag. Er zullen 20 coupe’s en 20 roadsters van gemaakt worden en alle exemplaren zijn verkocht voor een prijs van 2,2 miljoen euro. De Centenario wordt aangedreven door dezelfde 6.5-liter V12-motor als in de Lamborghini Aventador, maar produceert nu 770 pk. De Centenario heeft slechts 2.8 seconden nodig om 100 kilometer per uur aan te tikken en heeft een topsnelheid van meer dan 350 km/h.

Zoals je kunt zien is hij op aerodynamisch vlak flink gewijzigd ten opzichte van de Aventador, of hij ook daadwerkelijk mooi is laten we aan jullie over om te oordelen.

Video: Lamborghini Centenario Promo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Vettel test brede 2017 Pirelli banden op Fiorano

Vettel test brede 2017 Pirelli banden op Fiorano

FORGIATO Porsche 991 Targa

Porsche 991 Targa 4 GTS widebody met Forgiato velgen