in

Lamborghini Centenario gespot op de openbare weg

De geheel nieuwe Lamborghini Centenario LP770-4 is gespot tijdens het verlaten van de Lamborghini-fabriek in Sant’Agata Bolognese, Italië.

De Centenario is Lamborghini’s nieuwste exclusieve hypercar, beperkt tot slechts 40 exemplaren. Er zullen 20 coupe’s en 20 roadsters van gemaakt worden en alle exemplaren zijn verkocht voor een prijs van 2,2 miljoen euro. De Centenario wordt aangedreven door dezelfde 6.5-liter V12 als in de Lamborghini Aventador, maar is getuned om maar liefst 770 pk te produceren. Dankzij een carbon fiber monocoque en carrosserie weegt de auto slechts 1.520 kilo. Volgens Lamborghini is de Centenario in staat om een topsnelheid van meer dan 350 km/h te behalen.

De Centenario kan in hetzelfde rijtje geplaatst worden als de Lamborghini Reventon, de Lamborghini Sesto Elemento en de Lamborghini Veneno. Allemaal zeer exclusieve exemplaren die enkel verkocht worden aan verzamelaars die een lange geschiedenis hebben met het merk uit Sant’Agata Bolognese.

Video: Lamborghini Centenario gespot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Williams' Pitstop van 1.92 seconden is bizar snel

Williams’ Pitstop van 1.92 seconden is bizar snel

Alfa Romeo 33 SC 12

Luister eens naar Alfa Romeo’s 33 SC platte twaalfcilinder