in

Lamborghini Sesto Elemento rijdt illegaal over de snelweg

Net als de McLaren P1 GTR, Aston Martin Vulcan, Pagani Zonda R en het XX-programma van Ferrari werd de Lamborghini Sesto Elemento uitsluitend ontworpen voor circuitgebruik. Daar heeft deze eigenaar duidelijk geen boodschap aan en stuurt zijn exclusieve raceauto de snelweg op.

Dankzij het gebruik van ‘carbon fiber reinforced polymers‘ weegt de Sesto Elemento minder dan 1000 kilogram. Achterin ligt de V10-motor uit de Gallardo Superleggera met 570 pk en 540 Nm koppel, het vermogen wordt losgelaten op de achterwielen en vanuit stilstand duurt het slechts 2.5 seconden voordat de Lamborghini op 100 kilometer per uur zit.

Omdat de Sesto Elemento niet gekeurd is en geen kentekenplaten heeft mag hij eigenlijk de openbare weg niet op, maar in het Midden-Oosten doen ze daar blijkbaar niet zo moeilijk over.

Video: Lamborghini Sesto Elemento snelweg

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chrome McLaren P1

Chroom McLaren P1 gespot in Londen

Audi S2

Audi S2 drift een setje banden op