in

Aston Martin Vulcan aan het werk op Misano

Buiten die ene keer op Goodwood hebben we de Aston Martin Vulcan nog nooit in actie gezien, daar komt nu verandering in. Spotter Marchettino heeft de 2.3 miljoen kostende limited edition raceauto, vergelijkbaar met de FXX K, P1 GTR en Zonda Revolucion, gefilmd tijdens een trackday op Misano.

De Aston Martin Vulcan wordt aangedreven door een atmosferische 7.0-liter V12-motor die 800 pk produceert. De carbon-keramische remschijven meten voor 380 mm en achter 360 mm, omhuld door 19 inch velgen met 345/30 rubber. De Vulcan is voorzien van instelbare dempers en anti-roll bars en daarnaast zijn er verschillende standen voor het ABS en de traction control.

In tegenstelling tot de exclusieve raceauto’s van Ferrari en McLaren maakt Aston Martin geen gebruik van elektromotoren voor hybride-aandrijving en actieve aerodynamica, dit is gewoon een old school raceauto met een flinke bak vermogen!

Video: Aston Martin Vulcan aan het werk

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

DV Aventi

Indiase DC Aventi gespot in Londen

bmw-m2-promovideo

De BMW M2 is officieel en krijgt 370 pk!