in

Pagani Zonda Revolucion is het beest der beesten

In de wereld van snelle auto’s heb je sportauto’s, supercars, hypercars en tot slot de hypercar circuitauto’s. Tot deze laatste categorie behoren de FXX, 599XX, Zonda R en de Zonda Revolucion. Stuk voor stuk beestachtige machines en laatstgenoemde mag zich de snelste van het stel noemen.

De Revolucion is de laatste in een serie van circuitauto’s van de Zonda, een opvolger van de Zonda R en de Zonda R Evolucion. De Zonda Revolucion is beperkt tot een productie van 5 exemplaren, ieder met een 6.0-liter V12 van AMG en een carbon-titanium monocoque. De AMG-motor levert een vermogen van 800 pk en 730 Nm koppel en de auto heeft een rijklaar gewicht van 1.070 kg wat resulteert in een vermogen-gewichtsverhouding van 748 pk per ton.

De Zonda R klokte een tijd van 6:47 minuten op de Nordschleife, waar deze Zonda Revolucion toe in staat is blijft helaas onbekend maar wat zouden we hem graag in actie zien op het legendarische circuit. Voorlopig moeten we het doen met deze beelden, op een piepklein circuit in Italië. Speakers open en genieten!

Video:  Pagani Zonda Revolucion in actie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Pagani nu ook verkrijgbaar in USA

Pagani nu ook verkrijgbaar in USA

Smart denkt groot maar blijft klein

Smart denkt groot maar blijft klein