in

Top Gear – Pagani Zonda R

Te extreem voor de openbare weg, te luid voor circuits, te snel om je eigen geschreeuw te horen. Dit is de Pagani Zonda R. Hij ziet eruit als een racewagen, maar omdat ie aan werkelijk nul gestelde race-eisen voldoet, is ie bij geen enkele race ter wereld welkom. Er bestaat op deze wereld geen enkele decibelmeter die de Zonda R als stil zou kwalificeren. Zelfs oorverdovend is een wat timide omschrijving van het gebrul dat de R voortbrengt.  Om ‘m in beweging te krijgen, heeft Pagani afscheid genomen van de 7,3-liter AMG V12 die tot nog toe in de verschillende Zonda’s werd gebruikt, en gekozen voor een kleinere maar sterkere 6,0-liter AMG-racemotor.

Omdat we geen genoeg kunnen krijgen van de Pagani Zonda R en Top Gear hebben we nu een video van seizoen 16 waarin Jeremy Clarkson de Zonda R test, hij reed al eerder met de Zonda R voor zijn DVD The Italian Job.

Video – Top Gear – Pagani Zonda R

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video