in

LaFerrari FXX K gefilmd op Spa-Francorchamps

Meer beelden van de inmiddels wereldberoemde LaFerrari FXX K van Christine Sloss, vrouw van Google Vice President Benjamin Sloss. Ditmaal zien we de gele FXX K in actie op Spa-Francorchamps waar Ferrari Corse Clienti in actie kwamen met diverse XX-modellen en oude Formule 1-auto’s.

Zoals wel vaker in de Belgische Ardennen werden periode met zon afgewisseld met regen, we zien de 1.050 pk sterke FXX K dan ook op slicks en regenbanden in actie. Gelukkig is deze hypercar-raceauto voorzien van een ingenieus traction control systeem en andere elektronische hulpmiddelen om de kostbaren auto op de baan te houden. Zo te zien werd Sloss daarnaast begeleid door een van de instructeurs van Ferrari want er zat de hele tijd iemand op de passagiersstoel.

Natuurlijk krijgen we geen genoeg van dit soort video’s, maar we zouden toch graag een onboard video zien van een FXX K op Spa-Francorchamps, of nog beter; de Nordschleife. Waarschijnlijk gaat dat laatste nooit gebeuren, maar er is een klein beetje hoop want de 599XX reed er ook.

Video: FXX K op Spa-Francorchamps

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini-Veneno-Roadster

Zie deze man eens lekker cruisen in zijn Lamborghini Veneno Roadster

Porsche 911 Carrera S Turbo

Hoor het verschil tussen de NA en Turbo 911 Carrera S