in

Top Gear Season 20 – Behind the Scenes Lamborghini Sesto Elemento

Het 20e seizoen van Top Gear is alweer afgelopen na slechts 6 afleveringen. Wat ons betreft was het een prima seizoen met leuke items en een aantal geweldige supercars. Een daarvan is de Lamborghini Sesto Elemento die door Richard Hammond werd getest in aflevering 5 van Top Gear Season 20.

In deze behind the scenes video zien meer van de Sesto Elemento, James May stuurt de auto over het Top Gear circuit en Jeremy Clarkson doet bijdehand tegen een Duitser en een Italiaan.
Voor degene die de Lamborghini Sesto Elemento nog nooit gezien hebben, het is een prototype die dankzij het gebruik van carbonfiber reinforced polymers minder dan 1000 kilo weegt. Achterin ligt die heerlijke V10 uit de Gallardo Superleggera met 570 pk en 540 Nm koppel. De aandrijving is precies hetzelfde als bij de Gallardo Superleggera maar dankzij het extreem lage gewicht en de innovatieve ophanging gaat deze auto de bocht om als geen ander.

Mocht je Top Gear Season 20 nog in zijn geheel willen zien dan vind je hier alle afleveringen.

Video – Behind the Scenes Sesto Elemento

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zo stuur je iemand tegen een lantaarnpaal met je toeter

Zo stuur je iemand tegen een lantaarnpaal met je toeter

The McLaren Cars - McLaren M7C

The McLaren Cars – McLaren M7C