in

Lamborghini Centenario Roadster schittert in Dubai!

Dit is de Lamborghini Centenario Roadster en tenzij je een autoliefhebber bent, is de kans groot dat je niet wist dat hij bestond. Dit is namelijk een speciaal jubileum model ter herdenking van de 100ste verjaardag Ferruccio Lamborghini. De auto werd in 2016 gepresenteerd op de autosalon van Genève, evenals de Bugatti Chiron. Van de Centenario zijn er slechts 40 gemaakt, 20 coupes en 20 roadsters. Van de Bugatti Chiron werden er in totaal 500 gemaakt.  

Het is dus een unieke auto en ook onder de motorkap is hij speciaal. Zo heeft de Lamborghini Centenario Roadster een 6.5-liter V12-motor die goed is voor zo’n 770 pk. De Lamborghini gaat in slechts 2.8 seconden van 0-100 km/h.  

In een eerder artikel schreven wij over de enige Lamborgini Centenario coupé op Nederlands kenteken. De zogeheten ‘Bumblebee Centenario’ staat op naam van Gerard Zondervan. De heer Zondervan beschikt overigens ook nog over twee Lamborghini Aventador’s.  

In de video bekijkt specialisten Daniel Abt en Sergi Galiano samen naar de details van de Centenario Roadster! Check hem hier onder!

Video: Lamborghini Centenario Roadster schittert in Dubai!

  • Jur

    Student aan de Hogeschool Utrecht, Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 busje

Reageer op deze video