in

Lamborghini Centenario trekt een hoop bekijks in Londen

De luxe autozaak HR Owen kreeg onlangs de eerste Lamborghini Centenario in het Verenigd Koninkrijk. De ontvangst bleef niet onopgemerkt want een grote groep spotters en toeschouwers had zich verzameld voor de deuren van HR Owen om een glimp op te vangen van de zeldzame Lambo.

Lamborghini maakt slechts 40 exemplaren van de Centenario, 20 coupés en 20 roadsters. De meeste van hen zullen worden gestald in privé-collecties van verzamelaars dus die ene kans om de Centenario in het echt te zien lieten deze spotters niet aan zich voorbij gaan.

Deze exclusieve machine werd gebouwd ter ere van Ferruccio Lamborghini’s 100e geboortedag. De auto is in de basis een Aventador maar beschikt over achterwielsturing en een nieuwe carrosserie die geheel uit carbon fiber is opgetrokken. De 6.5-liter V12-motor beschikt in de Centenario over 770 paarden waardoor 0-100 km/h in 2.8 seconden geklokt wordt. De topsnelheid zal ergens rond de 350 kilometer per uur liggen.

Video: Lamborghini Centenario in Londen

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

24H Nürburgring 2017 Highlights

24H Nürburgring 2017 Highlights

Extreme Tuners Lancer Evo klokt 7.9 sec op de kwart mijl

Extreme Tuners Lancer Evo klokt 7.9 sec op de kwart mijl