in

Lamborghini Countach krijgt eerste wasbeurt in 20 jaar

Deze Lamborghini Countach werd in 1985 geproduceerd en in 1988 gekocht door ene Tony. Het hoe en waarom is niet helemaal duidelijk, maar de felrode Countach stond de afgelopen 20 jaar stil in de garage van Tony. Niet netjes bedekt onder een hoes, maar open en bloot, kwetsbaar voor de elementen en ongedierte.

Na jaren van verwaarlozing kwam recentelijk de dag dat Tony afscheid nam van zijn geliefde Lamborghini. De exoot moet mechanisch volledig gerestaureerd worden alvorens hij verkocht kan worden. Voordat het restauratieproces kan beginnen moet de Lamborghini eerst grondig gereinigd worden en daarvoor werd Larry Kosilla van AMMO NYC ingeschakeld.

Twintig jaar aan stof, vuil en muizenpoep heeft zijn sporen achtergelaten op de Lamborghini Countach, maar dit is precies waarin Larry excelleert. Met veel precisie en zelfontwikkelde schoonmaakproducten weet Larry de verf, die op sommige plaatsen erg dun is, weer te laten stralen.

Het interieur was een biologisch gevaar, met schimmel, muizennesten en overal uitwerpselen. Een deel van de bekleding kon gereinigd worden, maar sommige matten waren in dusdanig slechte conditie dat ze gelijk de vuilniszak in gingen. Het gehele schoonmaakproces is door Larry vastgelegd in onderstaande video.

Video: Lamborghini Countach krijgt eerste wasbeurt in 20 jaar

Lamborghini Countach krijgt eerste wasbeurt in 20 jaar

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *