in

Lamborghini Countach krijgt eerste wasbeurt in 20 jaar

Deze Lamborghini Countach werd in 1985 geproduceerd en in 1988 gekocht door ene Tony. Het hoe en waarom is niet helemaal duidelijk, maar de felrode Countach stond de afgelopen 20 jaar stil in de garage van Tony. Niet netjes bedekt onder een hoes, maar open en bloot, kwetsbaar voor de elementen en ongedierte.

Na jaren van verwaarlozing kwam recentelijk de dag dat Tony afscheid nam van zijn geliefde Lamborghini. De exoot moet mechanisch volledig gerestaureerd worden alvorens hij verkocht kan worden. Voordat het restauratieproces kan beginnen moet de Lamborghini eerst grondig gereinigd worden en daarvoor werd Larry Kosilla van AMMO NYC ingeschakeld.

Twintig jaar aan stof, vuil en muizenpoep heeft zijn sporen achtergelaten op de Lamborghini Countach, maar dit is precies waarin Larry excelleert. Met veel precisie en zelfontwikkelde schoonmaakproducten weet Larry de verf, die op sommige plaatsen erg dun is, weer te laten stralen.

Het interieur was een biologisch gevaar, met schimmel, muizennesten en overal uitwerpselen. Een deel van de bekleding kon gereinigd worden, maar sommige matten waren in dusdanig slechte conditie dat ze gelijk de vuilniszak in gingen. Het gehele schoonmaakproces is door Larry vastgelegd in onderstaande video.

Video: Lamborghini Countach krijgt eerste wasbeurt in 20 jaar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Elektrisch of benzine

Benzine of elektrisch, wat is nou echt het goedkoopste?!

Porsche 911 Safari

Porsche 911 Safari bijna gereed voor productie