in

Lamborghini Diablo SV-R Raceauto gaat een blokje om

De Lamborghini Diablo SV-R (SV modificate Racing) is een raceauto op basis van de Diablo SV die door Lamborghini was ontwikkeld voor de Supertrophy. Er werden 31 exemplaren gebouwd in 1996 voor de nieuwe merkencup, die nu nog steeds bestaat onder de naam Super Trofeo.

De Diablo SV-R werd op een streng dieet gezet van carbon fiber en plexiglas. Daarnaast werden alle overbodige zaken verwijderd waardoor 191 kilogram werd bespaard. De elektrische pop-up koplampen zijn vervangen en Lamborghini ontwikkelde een aangepast aerodynamisch pakket voor de Diablo SV-R.

De 5,7 liter twaalfcilinder kreeg een nieuwe brandstofinjectiesysteem en variabele kleptiming, waardoor het vermogen steeg naar 540 pk. Uiteraard was de V12 gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, zoals toen gebruikelijk was. De SV-R rolt op 18-inch OZ Racing magnesium wielen omhuld door Pirelli-rubber. Daarachter zorgen Brembo-remschijven voor de benodigde stopkracht.

Uiteraard zijn deze raceauto’s al lang met pensioen gestuurd, maar enkele Diablo SV-R’s beschikken nu over een kentekenplaat. Zoals dit exemplaar, chassisnummer 16, die nu in Australië af en toe een blokje om gaat.

Video: Lamborghini Diablo SV-R Raceauto gaat blokje om

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW-M3-in-sneeuw

Nieuwe BMW M3 speelt in de sneeuw

Inhaalactie eindigt in crash bij Kalken

Inhaalactie eindigt in crash op de E17 bij Kalken