in

Lamborghini heeft de Minardi M191B tot leven gebracht

Lamborghini is nooit als constructeur actief geweest in de Formule 1, maar tussen 1989 en 1993 leverde de Italiaanse fabrikant wel V12-motoren aan teams als Larrousse, Lotus, Ligier, Modena en Minardi. In samenwerking met dit laatste team heeft Lamborghini’s Polo Storico division de M191B weer tot leven gebracht.

De experts van Polo Storico namen zeven maanden de tijd om de Minardi M191B te restaureren naar zijn oorspronkelijke racetrim. Dat omvatte een volledige revisie van de bijna 700 pk sterke 3,5-liter twaalfcilinder en het vervangen van de brandstoftank, ECU, veiligheidsgordels en het brandblussysteem.

Chassis #003 was geen hoogvlieger, het beste resultaat van de auto was een elfde plaats tijdens de Spaanse Grand Prix van 1992. Hierna werd de M191B vervangen door de nieuwere M192, eveneens aangedreven door een Lamborghini-motor, en stond de auto jarenlang stil en tentoongesteld in het Lamborghini Museum in Sant’Agata Bolognese.

Testrijder Mirko Bortolotti mocht onder toeziend oog van Giancarlo Minardi de 26 jaar oude Formule 1-auto de pitbox uit sturen. De shakedown verliep zonder problemen en de M191B reed 20 ronden zonder problemen.

Video: Minardi M191B

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Goodwood-shootout-winner-2018

Volkswagen ID. R. wint Goodwood Hillclimb 2018

Michael Schumacher-collectie in Motorworld

Michael Schumacher-collectie in Motorworld Keulen