in

Lamborghini Huracan LP610-4 Official Promo

We hebben jullie op 21 december al een voorproefje gegeven van de Lamborghini Huracán LP610-4. Deze week heeft Lamborghini op de autosalon van Genève een officiële video uitgebracht en die laten wij je natuurlijk zien. Alhoewel deze officiële video de indruk wekt dat de naam overeenkomsten heeft met een Hurricane, is de naam toch wederom afgeleid uit de wereld van vechtstieren.

Van buiten is de Huracán beschaafder dan ooit, maar dat het een Lamborghini is is overduidelijk. Scherpe lijnen zorgen voor de nodige sportiviteit en recht van voren past hij perfect naast zijn grote broer, de Lamborghini Aventador.

Achterin ligt een direct ingespoten 5.2-liter V10 met 610 pk/560 Nm die gekoppeld is aan een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling. De topsnelheid is ruim 325 km/h, een sprint van 0 naar 100 km/h gaat in 3,2 seconden en een acceleratie vanuit stilstand naar 200 km/h in 9,9 seconden. Via een knop op het stuur is het karakter van de Huracán in te stellen in drie standen: Strada, Sport en het spijkerharde Corsa.

De Lamborghini Huracán heeft een leeggewicht van 1.422 kilogram, niet slecht als je bedenkt dat ook deze Lamborghini weer een volledig elektronisch gestuurd 4WD-systeem heeft. De officiële promo zie je in zijn geheel hieronder.

Video: Lamborghini Huracan LP610-4 Promo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Jay Leno stuitert met Dakar winnaar Nani Roma door Death Valley

Jay Leno stuitert met Dakar winnaar Nani Roma door Death Valley

Achter de schermen bij McLaren: de MP4-29 in action

Achter de schermen bij McLaren: de MP4-29 in actie