in

Lamborghini Huracán Sterrato vs Porsche 911 Dakar

Zowel de Porsche 911 Dakar als de Lamborghini Huracán Sterrato zijn speciaal aangepast voor offroad-gebruik. Met offroad-banden, aangepaste ophanging, grotere rijhoogte, robuuste spatschermen en een beschermende vloer, moeten ze in staat zijn om zorgeloos over bospaden te knallen.

Het moge duidelijk zijn dat dit niet zonder enige schroom gaat, de 911 Dakar kost €304.385 en de Huracan Sterrato is nog iets duurder met een prijs van €353.000. Dus een stevige kras in de lak of een bumper vol steenslag doet ongetwijfeld zeer in de portemonnee. Maar beide auto’s bieden een niveau van rijplezier bieden geen enkele andere supercar biedt, dus dit soort schades moet je op de koop toenemen.

We hebben beide off-road supercars afzonderlijk van elkaar al eens in actie gezien, maar nog nooit in een directe vergelijking. De grote vraag is natuurlijk; welke is leuker? Tom Ford zoekt dat uit in een back to back test, gek genoeg eerst op het asfalt en later pas op een gravelpad.

Video: Lamborghini Huracán Sterrato vs Porsche 911 Dakar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Rijtest van de €2,3 miljoen Bentley Batur

Rijtest van de €2,3 miljoen Bentley Batur

Tesla Model S Plaid Track Pack tikt 302 km:h aan op de 'Ring

Tesla Model S Plaid Track Pack tikt 302 km/h aan op de ‘Ring