in

Lamborghini laat zien hoe ALA 2.0 werkt op de Avenatdor SVJ

We weten allemaal dat ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva) een systeem is wat kleppen open of dicht zet waardoor de luchtstroom veranderd om meer of minder downforce te genereren. Hoe het systeem exact werkt is moeilijk te visualiseren en daarom heeft Lamborghini deze video gemaakt met handige animaties.

ALA 2.0 is het aerodynamisch-systeem dat de fabrikant uit Sant’Agata Bolognese heeft ontwikkeld om de prestaties van de Lamborghini Aventador SVJ naar het hoogste niveau te tillen. Resulterend in een ronderecord voor productieauto’s op de Nordschleife.

Het ALA 2.0-systeem maakt gebruik van geoptimaliseerde luchtkanalen om de aerodynamische-belasting te verhogen of te verlagen, afhankelijk van de omstandigheden. Kortweg houdt dit in dat Avenatdor SVJ op de rechte stukken minder drag heeft voor een hogere topsnelheid, en in de bochten meer druk op de binnenste wielen heeft voor extra grip.

Video: Hoe ALA 2.0 werkt op de Avenatdor SVJ

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

ES1XXX Porsche 991 Turbo S record

’s Werelds snelste 991 Turbo S gaat nog sneller op 1/4 mijl

Petrolicious - BMW E30 M3

Petrolicious – BMW E30 M3