in

Lamborghini Sian arriveert als kerstcadeautje in Californië

De eerste Lamborghini Sian landde net voor Kerstmis in Noord-Amerika en werd verpakt als kerstcadeau aan zijn nieuwe eigenaar overhandigd.

Lamborghini onthulde de Sian in september 2019 als haar eerste hybride-hypercar op basis van de Aventador. Dit exemplaar, een van de 63 stuks die geproduceerd worden, is gespoten in een oranje tint genaamd Arancio Atlas en heeft een groot aantal ongespoten koolstofvezelonderdelen, waaronder de torenhoge achtervleugel en de motorkap.

De Sian wordt aangedreven door de bekende atmosferische 6,5-liter V12-motor van Lamborghini en is gekoppeld aan een mild-hybride systeem waardoor deze Lambo over 820 pk beschikt. Dit mild-hybride systeem bestaat uit een 34 pk sterke elektromotor die in de versnellingsbak is ingebouwd en zorgt voor onmiddellijke respons.

Tijdens het remmen wordt de energie die daarbij vrijkomt opgeslagen, wat gebruikt kan worden als ‘powerboost’ tot een snelheid van 130 km/h. Nul tot honderd kilometer per uur gaat daardoor in 2.8 seconden.

De ruim 3 miljoen dollar kostende Lamborghini Sian werd door een Newport Beach dealer aan de klant gepresenteerd.

Video: Lamborghini Sian arriveert als kerstcadeautje

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

7 generaties Porsche 911 Turbo in dragrace

7 generaties Porsche 911 Turbo in een dragrace

BMW doormidden na schokkende crash tijdens achtervolging

BMW doormidden na schokkende crash tijdens achtervolging