in

Lamborghini Sian zorgt voor chaos in Londen

In totaal worden er 63 Lamborghini Sian’s gebouwd en dit is het eerste exemplaar in het Verenigd Koninkrijk. De onthulling van deze Sian trok een grote schare spotters naar de Lamborghini-dealer in Londen waar men een glimp hoopte op te vangen van de 3 miljoen dollar kostende supercar.

De eigenaar heeft gekozen voor een carrosserie in mat grijs, met een overvloed aan felrode accenten en ongespoten koolstofvezelonderdelen. Het interieur is afgestemd op het exterieur, met zwart en grijs leer, verschillende rode accenten en het nodige carbon fiber.

De Lamborghini Sian wordt aangedreven door de atmosferische 6,5-liter V12-motor die we ook in de Aventador SVJ vinden, maar nu voorzien van een mild-hybride systeem waardoor hij over 820 pk beschikt. Nul tot honderd kilometer per uur doet de Sian in 2.8 seconden en de topsnelheid bedraagt ruim 330 km/h.

Vooralsnog is de Sian het enige hybride model van Lamborghini, maar daar gaat in 2023 verandering in komen. Dan zal er een in serie geproduceerde hybride auto verschijnen. Of dat een SUV of supercar zal zijn is nog niet bekend.

Video: Lamborghini Sian zorgt voor chaos in Londen

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

MX-5 afgesneden op de A15

Mazda MX-5 de pineut op de A15

Rolls Royce Boat Tail is de duurste nieuwe auto ooit

Rolls Royce Boat Tail is de duurste nieuwe auto ooit