in

Lamborghini Sterrato vliegt door de lucht

Lamborghini brengt de Huracan Sterrato op de markt als een offroad-geschikte versie van zijn supercar. Mark McCann besluit te kijken hoeveel misbruik de Lamborghini Sterrato kan verdragen, inclusief een grote sprong.

In zijn eerste uitdaging neemt hij de Lamborghini Sterrato mee naar een steengroeve in Groot-Brittannië. Deze site wordt vooral gebruikt door terreinwagens, niet echt een locatie die Lamborghini zou uitkiezen voor een off-road test. Het terrein is te ruig voor de Huracan en de jumps zijn niet hoog genoeg. Mark McCann beseft dat deze plek te veel is voor de Lamborghini en gaat ergens anders heen.

Hij heeft toegang tot een onverharde baan en rijdt een paar ronden met de Lamborghini. Dit is wat de Sterrato zou moeten doen. De supercar doet het uitstekend op dit terrein. Maar dat is niet genoeg voor Mark, de Lamborghini Sterrato moet airborne.

In de laatste en meest indrukwekkende stunt vliegt de Sterrato hoog door de lucht en legt een behoorlijke afstand af.

Lamborghini maakt slechts 1.499 exemplaren van de Sterrato, en ze hebben een basisprijs van €  265.000. De vering is 1,7 inch hoger vergeleken met de Huracan Evo. De spoorbreedte is vooraan 1,2 inch breder en achteraan 1,3 inch breder. Hij rijdt op Bridgestone Dueler AT002 all-terrain runflat-banden. De krachtbron is een 5,2-liter V10 die 602 pk levert en haalt in 3,4 seconden 100 km/u met een tops van 262 km/u.

Video: Lamborghini Sterrato vliegt door de lucht

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.
bmw-m2-promovideo

Parttime redacteur gezocht

Vettel - Coulthard at the Green Hell

Formule 1-auto’s keren terug op de Nürburgring