in

Lamborghini Urus vs Audi RS6 in de regen

In Top Gear Season 29 raceten Chris Harris en Paddy McGuinness al eens met de Lamborghini Urus en de Audi RS6 tegen elkaar. Maar toen hingen er caravans achter, niet echt een representatieve dragrace dus.

In deze video probeert CarWow duidelijk te maken wat de snelste gezinsauto is uit de VAG-groep. Dat doen ze door middel van een kwart mijl dragrace en een rollende race vanaf 80 km/h. Als het gaat om performance zijn beide auto’s sterk aan elkaar gewaagd, niet zo gek ook, aangezien ze beide gebruik maken van dezelfde 4.0-liter twin-turbo V8-motor.

De achtcilinder in de Audi RS6 levert 600 pk en 800 Nm koppel, in de Lamborghini Urus is de krachtbron nog iets verder getuned; naar 650 pk en 850 Nm. De SUV weegt echter 124 kg meer dan de Avant, 2.199 kg om 2.075 kg. Beide auto’s sturen hun vermogen naar alle vier de wielen, dus tractie zou geen probleem moeten zijn. Ondanks het natte asfalt.

Wil je het geouwehoer skippen en direct naar de races gaan, spoel dan door naar 5 minuten in onderstaande video.

Video: Lamborghini Urus vs Audi RS6 in de regen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Carroll Shelby's 1965 Cobra

Carroll Shelby’s 1965 Cobra is verkocht voor $5.94 miljoen

Van Stokkum op pad met de BMW M2 CS

Van Stokkum op pad met de BMW M2 CS