in

Lance Stroll over crash met Alonso: “Left him plenty of room”

De tweede safety car tijdens de Grand Prix van Amerika werd veroorzaakt door een crash tussen Lance Stroll en Fernando Alonso. De Spanjaard kwam met een goede run uit bocht 11, dook in de slipstream bij de Canadees en probeerde er vervolgens links voorbij te gaan. Stroll gooide echter zijn Aston Martin naar links, waardoor Alonso’s Alpine achterop botste en de voorwielen de lucht in gingen.

Verassend genoeg kon Alonso, na een pitstop voor een nieuwe voorvleugel, zijn race hervatten. Hij meldde over de boordradio dat het een “very late move” was van Stroll, maar die is zich van weinig kwaad bewust. “I left him plenty of room“, zei de Aston Martin-coureur die het verder een “racing incident” noemde.

Daar waren de stewards het niet helemaal mee eens, na beraad en gesprekken met beide coureurs kreeg Stroll een 3 plaatsen grid penalty en 2 penalty points op zijn licentie.

Video: Lance Stroll over crash met Alonso

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Verstappen blikt terug op zege in Austin

Verstappen blikt terug op zege in Austin

Christian Horner interview USA GP 2022

Christian Horner over behalen constructeurstitel in USA