in

Lancia LaSupra heeft te veel vermogen voor Goodwood

Wat krijg je als je een Lancia Delta kruist met een Toyota Supra, de Lancia LaSupra! We namen dit project twee jaar geleden al eens onder de loep maar daarna werd het vrij stil rondom Peter Pentell’s fantastische Supra-powered Lancia. Dit jaar mocht hij echter zijn creatie op Goodwood tentoonstellen en de hillclimb rijden waardoor we nu nieuwe beelden hebben van de inmiddels blauwe LaSupra.

Wat begon als een simpele preparatie van zijn Delta Evo 1 veranderde als snel in een zeer extreme custom build. “I wanted to make something that could have been a Lancia creation during that era if they’d decided to go lets say track racing, or hillclimbing.” vertelde Peter aan Goodwood verslaggevers.

Al snel werd er een 3000cc sterke 2JZ-motor aangeschaft maar omdat de aandrijflijn van de 2JZ-motor niet te monteren was in het originele Delta-chassis besloot hij zelf een buizenchassis te ontwikkelen. Om het buizenchassis werd een Lancia body gebouwd die wel iets wegheeft van Pikes Peak raceauto’s en voor de ophanging ritselde hij 5-voudig instelbare Öhlins schokdempers van een Porsche 911 GT3 RSR.

Met 1000+ pk is het geen gemakkelijke auto om op de limiet te besturen, helemaal niet op nat wegdek zoals bij Goodwood het geval was.

Video: Lancia LaSupra Goodwood

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

DTM 2016 Norisring

DTM 2016 – Norisring Highlights

Laatste rondje gaat in typische NASCAR-style op Sonoma

Laatste rondje gaat in typische NASCAR-style op Sonoma