in

Land Rover Defender SVX V8 gespot

De Special Vehicle Operations divisie van Jaguar Land Rover maakt drie verschillende uitvoeringen. SVA vertegenwoordigt de meest luxueuze varianten, SVR de sportiefste en SVX de meest offroad-capabele. In deze video van spotter Mike zien we de nieuwe Land Rover Defender SVX welke in 2024 moet verschijnen.

De Defender SVX werd gefilmd rondom de Nürburgring, waar eerder ook al de nieuwe BMW M5 gespot werd. De robuuste Defender SVX heeft aan de voorkant grotere openingen  om meer lucht naar de krachtige V8-motor te leiden. Verder zijn de spatbordverbreders iets breder, de rijhoogte iets hoger en zien we vier herontwerpen uitlaatpijpen. Binnenin spotten we OMP kuipstoelen en een rolkooi, maar dat is enkel voor de testwerkzaamheden.

Volgens een eerder gerucht zou de Defender SVX een door BMW geproduceerde 4,4-liter twin-turbo V8 gaan gebruiken, in plaats van de 5,0-liter supercharged V8 die Jaguar Land Rover normaal gebruikt. Dat zou betekenen dat de Duitse krachtbron, die ook in de X5M Competition ligt, 625 pk en 750 Nm koppel kan produceren. De vermogensopgave kan echter anders zijn voor deze Defender SVX.

Video: Land Rover Defender SVX V8 gespot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

3500 pk Nissan GT-R wint TX2K23

3500 pk Nissan GT-R wint TX2K23 met 382 km/h

De Motorsport Crashes van 2023 week 11

De Motorsport Crashes van 2023 week 11