in

Land Rover Defender Works V8 Review

Land Rover bestaat in 2018 zeventig jaar en dat viert men met een unieke uitvoering van de Defender, het model dat in 2016 officieel uit productie ging. De Defender Works V8 is dan ook geen nieuwe auto, Land Rover gebruikte Defenders met een lage kilometerstand voor deze indrukwekkende conversie.

De Defender Works V8 is voorzien van een atmosferische 5.0-liter V8-motor met 405 pk en 515 Nm trekkracht. Hiermee is het de sterkste en snelste Defender ooit gebouwd door Land Rover. Middels een automatische achttraps transmissie met sportmodus accelereert de Land Rover in 5,6 seconden van 0 naar 96 km/h en door naar een begrensde topsnelheid van 170 km/h.

Om met zoveel kracht om te kunnen gaan heeft de Defender Works V8 betere remmen, een gewijzigde wielophanging en dikkere stabilisatorstangen. Het interieur is opgewaardeerd met Windsor-lederen bekleding, Recaro-sportstoelen en een entertainmentsysteem met bluetooth en navigatie.

Er worden slechts 150 exemplaren van gemaakt en die zullen ongetwijfeld allemaal al verkocht zijn, ondanks een prijskaartje van minstens £150.000.

Video: Land Rover Defender Works V8 Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

mclaren-senna-kyalami-circuit

McLaren Senna scheurt over het circuit van Kyalami

Top Gear Season 25 Episode 6

Top Gear Season 25 Episode 6