in

Land Rover Defender Works V8 Review

Land Rover bestaat in 2018 zeventig jaar en dat viert men met een unieke uitvoering van de Defender, het model dat in 2016 officieel uit productie ging. De Defender Works V8 is dan ook geen nieuwe auto, Land Rover gebruikte Defenders met een lage kilometerstand voor deze indrukwekkende conversie.

De Defender Works V8 is voorzien van een atmosferische 5.0-liter V8-motor met 405 pk en 515 Nm trekkracht. Hiermee is het de sterkste en snelste Defender ooit gebouwd door Land Rover. Middels een automatische achttraps transmissie met sportmodus accelereert de Land Rover in 5,6 seconden van 0 naar 96 km/h en door naar een begrensde topsnelheid van 170 km/h.

Om met zoveel kracht om te kunnen gaan heeft de Defender Works V8 betere remmen, een gewijzigde wielophanging en dikkere stabilisatorstangen. Het interieur is opgewaardeerd met Windsor-lederen bekleding, Recaro-sportstoelen en een entertainmentsysteem met bluetooth en navigatie.

Er worden slechts 150 exemplaren van gemaakt en die zullen ongetwijfeld allemaal al verkocht zijn, ondanks een prijskaartje van minstens £150.000.

Video: Land Rover Defender Works V8 Review

Land Rover Defender Works V8 Review

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.