in

Lando Norris’ nieuwste auto is een McLaren 765LT Spider

Carlos Sainz nam eerder dit seizoen een nieuwe Ferrari 812 Competizione in ontvangst, maar hij is niet de enige Formule 1-coureur met een nieuwe bedrijfsauto. Lando Norris heeft deze week zijn McLaren 765LT Spider in ontvangst genomen.

In een korte video gaat Norris naar het hoofdkantoor van McLaren in Woking, om zijn auto voor het eerst in het echt te zien en alle details te door te nemen die McLaren Special Operations (MSO) erin heeft verwerkt. En dat zijn er een hoop!

De 23-jarige coureur heeft alle drie de carbon fiber-pakketen genomen als toevoeging aan zijn Gloss Blue Tint Visual Carbon carrosserie. “I’m a carbon lover. The more carbon I can have, the better,” zegt Lando. De splitter, voorspatborden, diffuser, luchtinlaten, side skirts, zijspiegels en de motorkap zijn daarom allemaal uitgevoerd in koolstofvezel. Het Stealth-pakket is ook aanwezig en bevat vier donkere uitlaatpijpen.

Norris heeft ook een speciale kleur geel in de auto verwerkt, een kleur die ook terugkomt in zijn helm. Het Norris Geel is te zien op de remklauwen, de dorpels, boven de rechterkoplamp, onder de actieve achtervleugel en op diverse plaatsen in het interieur. De vier gele strepen vertegenwoordigen Lando’s racenummer, maar op een subtiele manier.

Een van de meest persoonlijke details is te zien aan de onderkant van de kofferbak. Handtekeningen van mensen die hebben geholpen bij het ontwerpen van de auto, samen met belangrijke McLaren-figuren als Zak Brown, werden op het carbon gezet voordat de blanke lak erop kwam. Een mooie finishing touch.

Lando zal niet veel kilometers maken in de 765 pk sterke Spider gezien zijn drukke schema, maar dit staat toch leuk in de garage!

Video: Lando Norris nieuwe McLaren 765LT Spider

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
BMW M4 krijgt een nieuwe linkerzijde

BMW M4 krijgt een nieuwe linkerzijde

Rimac Nevera verbreekt 0-400-0 record

Rimac Nevera verbreekt 0-400-0 record en 22 andere records