in

Le Mans 2017 – Corvette verliest GTE-PRO zege in laatste ronde aan Aston Martin

Terwijl iedereen gefocust was op het dramatische verloop in de LMP1-klasse, werd er in de GTE-PRO-klasse een titanenduel uitgevochten tussen Corvette en Aston Martin.

Het Britse team reed velen uren aan de leiding van de 24 uur van Le Mans in de GTE-PRO-klasse, maar met de finish in zicht reed de #97 Aston Martin Vantage op de tweede positie vlak achter de #63 Corvette C7.R. Jonny Adam ging volle bak in de aanval en plaatste met nog 6 minuten te gaan een inhaalactie bij Arnage. Adam remde echter te laat waardoor Jordan Taylor er direct weer voorbij kon met de Corvette.

Het gat dat Taylor daardoor kon slaan leek genoeg te zijn voor de winst, maar niet veel later schoot de Corvette rechtdoor bij de chicane waardoor de band lek raakte. Bij het ingaan van de laatste ronde zette Adam zijn Vantage wederom naast Taylor, die worstelde om de Corvette door de bochten te sturen, en ging nu wel naar de leiding en de winst in de GTE-PRO-klasse.

Het werd voor Corvette nog erger, Ford GT-coureur Harry Tincknell wist in de laatste ronde ook nog Jordan Taylor te passeren.

Video: Corvette verliest GTE-PRO zege in laatste ronde

Le Mans 2017 – Corvette verliest GTE-PRO zege in laatste ronde aan Aston Martin

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *