in

Le Mans 2017 – Leidende Porsche 919 valt uit

Met nog 3 uur en 48 minuten te gaan is de leidende #1 Porsche 919 Hybrid getroffen door een technisch probleem waardoor André Lotterer vanaf begin Mulsanne Straight enkel op de elektromotoren kon rijden. Maar zoals we al bij de Toyota’s hebben gezien zijn de accu’s niet in staat om een heel rondje Le Mans te voltooien.

De Belgische Porsche-coureur moest uiteindelijk vlak voor de tweede chicane de Porsche aan de kant zetten. Met nog iets meer dan 3 uur te gaan rijdt er dus een LMP2-bolide aan de leiding, de nummer 38 Oreca van Jackie Chan DC Racing met Ho-Pin Tung, Oliver Jarvis, Thomas Laurent.

Er is nu nog maar één LMP1 die kans maakt op de overall overwinning tijdens deze bijzondere 24 uur van Le Mans. De #2 Porsche is bezig met een inhaalslag en moet nog 3 ronden goedmaken op de leidende LMP2-bolide. Wat een ontknoping!

Video: Leidende Porsche 919 valt uit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Le Mans 2017 Toyota uitgeschakeld voor eindzege

Le Mans 2017 – Toyota uitgeschakeld voor eindzege

Corvette verliest GTE-PRO zege in laatste ronde aan Aston Martin

Le Mans 2017 – Corvette verliest GTE-PRO zege in laatste ronde aan Aston Martin