in

Le Mans 2017 – Toyota uitgeschakeld voor eindzege

Het is echt ongelooflijk! Toyota kwam met drie LMP1-bolides naar Le Mans om zich te revancheren voor het drama van vorig jaar, toen de Japanse fabrikant met nog zes minuten te gaan de eindzege verloor. Maar nog voordat de helft van de race verstreken is, is Toyota uitgeschakeld voor de eindzege.

Rond 00:45 uur kwam de leidende #7 Toyota TS050 Hybrid  van Kamui Kobayashi in de problemen toen de auto na een safety car periode niet wilde versnellen. De Japanner probeerde tergend langzaam de pits te bereiken maar vlak na Indianapolis kwam de #7 Toyota tot stilstand en was het einde verhaal.

Hierdoor nam de #1 Porsche 919 Hybrid de leiding over en was alleen de #9 Toyota nog in staat om met de Duitse equipe te strijden, weliswaar met één ronde achterstand. Maar rond de klok van 01:20 kwam ook deze Toyota in de problemen toen Nicolas Lapierre een lekke band kreeg, na contact met een LMP2-boilide. Met de lekke linker achterband probeerde Lapierre de pits te bereiken maar het rubber sloeg het bodywork en de motor van de #9 Toyota kapot. Het team probeerde nog om de auto op de elektromotoren terug te laten rijden naar de pits maar met nog 500 meter te gaan was de accu leeg. Einde verhaal voor Toyota #9.

De derde Toyota met startnummer 8 had eerder in de race al problemen en bracht lange tijd door in de pits. Deze heeft inmiddels 29 ronden achterstand op de leidende Porsche en is dus kansloos voor de zege. Als het zo door blijft gaan dan wint er straks een LMP2-bolide de 24 uur van Le Mans!

Video: Toyota uitgeschakeld voor eindzege

# 7 Toyota

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Novitec Torado Aventador LP760-4

Novitec Torado Aventador liet zich ook horen bij Supercar Sunday

Leidende Porsche 919 valt uit

Le Mans 2017 – Leidende Porsche 919 valt uit