in

Le Mans winnende Bentley Speed 8 Review

Tien jaar geleden eindigde de Bentley Speed 8 op de eerste en tweede plaats tijdens de 24 uur van Le Mans 2003, het was de eerste overwinning van het Britse merk sinds 1930. AutoCar heeft het voor elkaar gekregen om deze prachtige Le Mans Prototype mee te nemen naar het Anglesey circuit in Wales voor een review.

De Bentley Speed 8 slijt zijn dagen tegenwoordig als museumstuk en dus werd bestuurder Steve Sutcliffe vriendelijk verzocht om niet tot het uiterste te gaan en alles heel te houden. De Bentley herbergt een twin turbo 4.0-liter V8 motor die 615 pk levert en gekoppeld is aan een sequentiele zestraps versnellingsbak.

Het Anglesy circuit is eigenlijk te klein voor de Bentley Speed 8, die een topsnelheid heeft van rond de 350 km/h. Daarnaast stond de Bentley op oude banden en gaat Steve eigenlijk te langzaam om de aerodynamica en remmen optimaal te gebruiken, maar het is in alle opzichten een unieke review. Bekijk hem snel!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bugatti Veyron tegen Nissan Juke-R in Drag Race

Bugatti Veyron tegen Nissan Juke-R in Dragrace

Rolls-Royce Wraith Promotie Review

Rolls-Royce Wraith Promotie Review