in

Dit zijn alle Le Mans-winnende Porsches

Porsche is de meest succesvolle fabrikant ooit als het gaat om de 24 uur van Le Mans. Met 17 overall-overwinningen is Porsche recordhouder op Le Mans en dan tellen we nog niet eens de overwinningen mee in de LMP2- en GT-klasse.

Na een onderbreking van 16 jaar keerde Porsche in 2014 terug in de hoogste klasse (LMP1), de Duitse fabrikant was direct snel maar de 919 Hybrid was niet betrouwbaar genoeg om met de overwinning naar huis te gaan. In 2015 wist Porsche wel te winnen met het trio Hulkenberg, Bamber en Tandy die in totaal 395 ronden aflegden. Met 17 overall-overwinningen heeft Porsche vier zeges meer dan Audi en acht meer dan Ferrari.

Peter Leung heeft een onderstaande animatie gemaakt met daarin alle Le Mans-winnende Porsches. Klassiekers als de 935 K3, de 962C, de 911 GT1 en natuurlijk de 919 Hybrid. Wat is jouw favoriete Porsche uit onderstaande illustratie en wie gaat Le Mans dit jaar winnen?

Video: Alle Le Mans-winnende Porsches

 

An illustrative history of @Porsche_Team #LeMans24 cars through the years: pic.twitter.com/yAP41zY1qp— Peter Leung (@BaronVonClutch) 15 juni 2016
author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sprint Car stuitert als een Mario Kart over het hek

Sprint Car stuitert als een Mario Kart over het hek

Aston-Martin-Vantage-GT8-Review

Aston Martin Vantage GT8 Review