in

Lewis Hamilton blikt terug op seizoen en 7e titel

Een sterk optreden van Lewis Hamilton in de Turkse Grand Prix leverde hem zijn 10e overwinning van het seizoen op, en, nog belangrijker, zijn zevende wereldtitel. Hiermee evenaart hij het record van Michael Schumacher.

Hamilton was als zesde aan de race begonnen, lag halverwege de eerste ronde al derde, maar zakte vervolgens terug naar de zesde positie na een fout in bocht 9. Gedurende de race werkte de Brit zich verder naar voren en hoe ouder de banden werden, hoe sneller de Mercedes ging. In tegenstelling tot alle andere coureurs besloot Hamilton maar één stop te maken, een beslissing die in zijn voordeel uitpakte omdat de nieuwe intermediates al snel last kregen van ‘graining’.

Met nog 5 ronden te gaan riep het team hun stercoureur naar binnen voor nieuwe intermediates, omdat er kans was op regen. Lewis besloot echter niet te stoppen omdat de pitstraat te nat was en hij dan veel tijd zou verliezen, waardoor Perez de race zou kunnen winnen. Dit bleek de juiste keuze, er kwam geen regen en Hamilton won de race met 31 seconden voorsprong.

Met deze overwinning is Lewis Hamilton ook niet meer te achterhalen in het klassement door Valtteri Bottas, die een complete off day had en 6x spinde.

Video: Lewis Hamilton blikt terug op seizoen en 7e titel

Lewis Hamilton blikt terug op seizoen en 7e titel

Wat vond je van deze video?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *