in

Lewis Hamilton over winst en duels met Verstappen in Saudi GP

Met zijn achtste overwinning van het seizoen heeft Lewis Hamilton de stand gelijkgetrokken in het wereldkampioenschap. Verstappen en Hamilton staan nu beide op 369,5 punten, maar Max heeft één overwinning meer. De Mercedes-coureur deed wat hij moest doen in de Saudi Arabian Grand Prix, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Verstappen en Hamilton racen al het hele seizoen op het scherpst van de snede, zoals we allemaal graag zien. In Silverstone en Monza kwam dit tot een aanvaring en ook in deze Grand Prix was er contact tussen beide coureurs. Lewis reed achterop de Red Bull toen Max hem voorbij wilde laten.

De reden dat Max zijn titelconcurrent voorbij moest laten had te maken met een actie in bocht 1, waarbij de Nederlander buiten de lijnen ging om zijn positie te behouden. Dat Max hard verdedigt is algemeen bekend, maar volgens Lewis ging hij nu wéér buiten de baan om zijn positie te behouden, net als in Brazilië. “That guy is fucking crazy”, riep de Brit over de boordradio.

In zijn interview met Sky Sports blikte Lewis Hamilton nog even terug op de duels met Max Verstappen.

Video: Lewis Hamilton over winst en duels met Verstappen in Saudi GP

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen blikt terug op 2e plaats in Saudi GP

Max Verstappen blikt terug op 2e plaats in Saudi GP

Enzo Fittipaldi houdt slechts gebroken hiel over aan horror crash

Enzo Fittipaldi houdt gebroken hiel over aan horror crash